Predikant

Sinds 2007 is dominee Johan Visser de predikant van de Christusgemeente. Hij is de voorganger in de kerkdiensten, de pastor voor leden van de kerk en anderen die spirituele bijstand of een gesprek wensen en ook betrokken bij verschillende andere activiteiten. De kerkenraad, die bestaat uit de predikant en vijf andere leden van de kerk, geeft leiding aan de Christusgemeente.

De predikant stelt zich voor:
37 (Large)‘Predikant is een mooi beroep: intensieve contacten met mensen, werken in levendige gemeenschap en een boeiende stad en steeds weer bezig met levensvragen en de Bijbel. Het is ook een beroep met een geheim. Het geheim van God die mensen zoekt, aanraakt en confronteert. Dat geheim heb ik niet in mijn zak en is ook niet zomaar te organiseren of op te roepen. Maar ik verlang en zoek om anderen en mijzelf met dat heilzame en ook verbijsterende geheim van God in aanraking te brengen.
Ik ben gehuwd met Gerdine en we zijn samen de ouders van twee dochters en een zoon. Ik lees graag een roman, houd van een goede film en theater, geniet van onverwachte ontmoetingen en fietsen (het liefst onder een blauwe hemel) en schrijf regelmatig (vooral op mijn weblog).

Voordat ik naar Antwerpen kwam, was ik studentenwerker voor christelijke studentenverenigingen in verschillende universiteitssteden in Nederland.’