Nieuws

Uitnodiging 125 jaar Kerkgebouw

Welkom op onze FANCY FAIR
10 NOVEMBER 2018 10u30 – 17u30
Protestantse kerk – Bexstraat 13 – Antwerpen
Allerlei lekkers , snuisterijen, vrij podium, kinderanimatie, tombola,…

Welkom op één (of meer) van onze activiteiten in 2018! 

Klik op de folder hieronder:
Verdieping en vorming 2018


jongeren

Zinnig over Samen-leven

Sinds mei 2017 is er een gespreksgroep voor en door twintigers, dertigers en veertigers vanuit de Antwerpse Protestantse kerken opgestart. Bedoeling is bij een glas samen te reflecteren over maatschappelijk relevante thema’s en uiteraard leggen we soms de link naar wat ons bindt: de kerk, het geloof, … De groep is al verschillende keren samen gekomen rond diverse onderwerpen: • een reflectie over ‘De Kruisafname’ van Rubens • oude en nieuwe samenlevingsvormenbijv. co-housing  • meditatie • we bezochten ook een lezing en debat ‘Grenzen aan de vrijheid’ in het kader van het Lutherjaar, • de laatste keer hadden we het over de kern van de zaak ‘Ons geloof’. Wat geloven we en hoe beleven we dat?

Ook zin om eens te komen en mee te luisteren, denken of spreken? Contacteer ons dan via zinniggesprek@gmail.com, of nog beter, word lid van de Facebook groep!

(02/03/2018)

Luther in Antwerpen

Vanaf augustus 2017 geven diverse musea aandacht aan het begin van de Reformatie in de stad Antwerpen. Door de aanwezigheid van de drukkers en het Augustijnse klooster in de stad werd Antwerpen een centrum van de ‘nieuwe ideeën’ van Reformator Maarten Luther.

Zie voor meer informatie over de Lutherse lente in Antwerpen:
https://www.youtube.com/watch?v=Tr_-gJkzVnU&feature=youtu.be
https://www.luther2017.be/events/een-lutherse-lente-in-antwerpen/

(11/8/17)Nieuw protestants magazine: Reliëf

17308867_721038154724278_1210880422485420135_n

Op 29 maart is het nieuwe protestantse magazine Reliëf gepresenteerd. Het is een tweetalig magazine dat wil inspireren en de blik verruimen door ‘dat wat zin heeft op de voorgrond te plaatsen.’ Het eerste nummer ging over ‘Een tijd voor alles’, geïnspireerd door de prachtige bijbeltekst uit het boek Prediker ‘Er is een tijd voor …’ Op de facebookpagina vindt u meer informatie en een formulier om u te abonneren.

(14/4/17)


Naar de film Storm: Letters van vuur

Op 19 maart wordt een filmbezoek georganiseerd voor kinderen en jongeren (en hun ouders). In de namiddag kijken we in een van de Antwerpse bioscopen de film ‘Storm: Letters van vuur’. Deze film vertelt het spannende verhaal over een drukker en zijn zoon in het Antwerpen van de Reformatietijd die in de problemen komen door een brief van Luther. Zie voor meer informatie de folder

(9/3/17)


Concert 64-Feet met speciale gasten

Op 3 maart is er een bijzonder concert van het orgelduo 64-Feet (Iris Eysermans en Marie-Noëlle Bette) met speciale gasten. Een verrassende combinatie van oude en nieuwe muziek, orgel en elektronische instrumenten, teksten en beelden.

affiche

(6/2/17)


(4/1/17)


 Concert Chapel Voices: In Paradisum

Het Antwerpse vocaal ensemble Chapel Voices geeft op zondag 13 november een concert met muziek uit de Engelse uitvaartdiensten (Funeral Services) van Thomas Morley, Henry Purcell en William Croft. Een programma van prachtige melancholische muziek op indringende poëtische teksten, omlijst door passende instrumentale muziek.

Lees hier het volledige programma.
(7/10/16)


Jongerenprogramma najaar bekend

Het programma voor de catechese is bekend. Op zondag 2 oktober gaan we naar Leuven voor de startdienst van Projop, de Protestantse Jeugdorganisatie in Vlaanderen met aansluitend samen eten.

Een week later begint de catechisatie voor jongeren van 13 tot 16 jaar op zaterdag 8 oktober van 9.30 – 10.30 uur in de kerk. Zie voor meer informatie de jongerenpagina.
(26/9/16) 


Serie ‘Woorden tegen de angst’ afgerond

De prekenserie over woorden tegen de angst is op de eerste zondag van juli afgerond. Na Pinksteren stonden zes woorden die een medicijn tegen de angst zijn centraal in de kerkdiensten: ‘Wees niet bang’; moed; liefde; vertrouwen; goede schrik; en hoop.

Download een artikel over ‘Woorden tegen de angst
(5/7/16)