Inspiratie & bezinning

Samen met de andere protestantse kerken in Antwerpen wordt er ieder jaar een programma van inspirerende en bezinnende activiteiten georganiseerd.


In 2019 organiseren de gezamenlijke protestantse kerken van Antwerpen onder meer een dubbellezing rondom het boek ‘God is een vluchteling’ van David Dessin, en verschillende activiteiten waarin de bijbel op een andere manier voor het voetlicht komt. Check voor meer informatie de folder.

Dubbellezing ‘God is een vluchteling’

Velen zullen zich er misschien niet van bewust zijn, maar in Antwerpen zijn 300 verschillende protestantse kerken. Veelal zijn dit kleine groeperingen van christenen met een migratieachtergrond. In hoeverre zijn we ons bewust van de aanwezigheid van christenen uit andere culturele contexten en wat kunnen we van elkaar leren?

Op 27 februari 2019 wordt er een lezing georganiseerd met David Dessin, de auteur van het boek ‘God is een vluchteling’.

Locatie: Christusgemeente, Bexstraat 13. Tijd: 20:00 uur.

Op 13 maart 2019 is er een vervolg van die lezing in de vorm van een gesprek en uitwisseling met de christenen van de Arabische kerk.

Locatie: Christusgemeente, Bexstraat 13. Tijd: 20:00 uur.

De bijbel anders

De periode van veertig dagen voor Pasen is een periode van stilte en bezinning. Een goede tijd om eens op een andere manier naar de bijbel te kijken.

Op 18 februari, 4 en 18 maart is er bibliodrama. Op speelse en invoelende wijze worden de bijbelverhalen uit het boek Ruth voor het voetlicht gebracht.

Locatie: De Wijngaard, Sanderusstraat 77. Tijd: 14.00-16.00 uur.

Op 14 en 28 maart en 11 april is er Lectio Divina. Dat is een oude meditatieve wijze van bijbellezen die stamt uit de vroege kerk en uit de kloosters.

Locatie: Kapel Arabische kerk, Lange Winkelstraat 5. Tijd: 20.00-21.30 uur.

Houd het nieuws en de agenda in de gaten voor nieuwe activiteiten.