Vorming & verdieping

Geloven is een werkwoord. Om te leren geloven en je geloof levend te houden en te laten groeien is vorming en verdieping nodig. Daar zijn de kerkdiensten op zondag op gericht. Daarnaast worden er gespreksgroepen, cursussen en andere vormingsactiviteiten aangeboden.

Rond de Bijbel

De Bijbel is een onuitputtelijke en inspirerende bron vol teksten en woorden over God en geloof, over de zin en onzin van het leven en over goed en kwaad.

Inspiratie & bezinning

Samen met de andere protestantse kerken in Antwerpen wordt er ieder jaar een programma van inspirerende en bezinnende activiteiten georganiseerd. Het jaarthema van 2019-2020 is ‘Moed’ n.a.v. het leven en denken van theoloog, predikant en verzetsman Dietrich Bonhoeffer (1906-1945). De folder kunt u hier downloaden. Update: vanwege het coronavirus zijn alle activiteiten vanaf maart 2020 afgelast. De … Meer lezen over Inspiratie & bezinning

Geloof ontdekken en belijden

Wij geloven dat geloven heilzaam en deugddoend voor alle mensen is. Het goede nieuws van Christus is niet bedoeld om voor onszelf te houden. Daarom is iedereen welkom in de Christusgemeente en zijn er ook activiteiten voor wie het geloof wil ontdekken of leren.

Kennismaking protestantisme

Verschillende groepen worden in de Christusgemeente ontvangen voor een korte kennismaking met het protestantisme. In het kerkgebouw wordt dan uitleg gegeven over de achtergronden en gebruiken van het protestantse geloof.